Rust, regelmaat en ontspanning

Dit zijn de drie belangrijke factoren die met elkaar in verbinding staan om je goed te voelen.
Een kleine verstoring kan al leiden tot klachten. Soms merk je die verstoring (in het begin) helemaal niet.  Toch kunnen deze verstoringen grote invloed hebben op de balans in je leven.

Onze moderne samenleving
In onze moderne samenleving wordt het steeds moeilijker om niet gehaast te leven. In Amerika leeft men 24 uur per dag. Je kunt altijd en overal junkfood kopen. Voor slechts 7 dollar heb je een grote hamburger, XL cola en kingsize frites. Gezonde voeding is meestal veel duurder en minder makkelijk te verkrijgen. Toch is het, ook in deze tijd, mogelijk gezond(er) te leven. Door het maken van de juiste keuzes en door bewust te zijn van hoe je leeft, wat je eet en hoeveel je beweegt.

Doelen bereiken
De Nederlandse Hartstichting adviseert 30 minuten per dag te bewegen. Hoe zou je dit kunnen bereiken, naast een drukke baan en gezin? Hoe kun je snel een verantwoorde maaltijd op tafel zetten? Hoe kun je je tijd beter indelen? Welke boodschappen kun je het beste kopen? Hoe krijg je weer zin in je werk en in hobby's en sociale contacten? Hoe slaap je weer beter en sta je 's morgens weer fitter op?
Hoe zorg je dat je je emoties beter onder controle hebt en je meer geduld kunt opbrengen bij de opvoeding van je kinderen? Op welke wijze verlies je die paar kilo's, waardoor je je net even lekkerder voelt? Hoe kun je je er toch toe zetten om naar die sportles te gaan, waar je naderhand zoveel energie van krijgt. Op welke manier breng je de intimiteit weer terug tussen jou en je partner en reserveer je wat 'Quality Time' voor elkaar? Kortom hoe voel je je weer zo gelukkig en fit mogelijk?

Antwoorden
Op deze vragen zijn geen kant en klare antwoorden te vinden. Ieder mens is anders en zal baat hebben bij een andere aanpak. Bij Speciaal Balans helpen wij je deze manier te vinden en uit te voeren. Wij nemen je 'bij de hand' en begeleiden je tijdens het hele proces van begin tot eind. Wij zijn dat steuntje in de rug, of misschien wel die stok achter de deur die je nodig hebt. Je staat er niet alleen voor en wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd.

Klachten